Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

Protejarea datelor tale personale este prioritatea noastră.

Retragerea consimțământului

NOI MUNCIM.RO este numele sub care NOI MUNCIM.RO S.R.L. activează ca agenție de recrutare pe piața din România oferind posibilitatea unei comunicări rapide și directe între candidați și angajatori. Mai multe detalii despre compania NOI MUNCIM.RO poți găsi accesând pagina de contact.

Există patru categorii de persoane cărora această politică le este aplicabilă și anume:
– candidații care s-au înregistrat pe platforma noi muncim.ro în mod direct sau prin alte surse externe (denumiți în continuare „CANDIDAȚI”);
– posibili candidați ale căror date personale sunt disponibile public (denumiți în continuare „POTENȚIALI CANDIDAȚI”);
– persoanele de contact ale furnizorilor și ai altor parteneri comerciali, alții decât cei care au încheiat contracte în calitate de candidați (denumiți în continuare „CLIENȚI”);
– diverși utilizatori ai website-ului noi muncim.ro (denumiți în continuare „UTILIZATORI”).

În mod special, am considerat potrivit ca explicațiile privind modul de prelucrare a datelor să aibă în vedere fiecare dintre categoriile de mai sus.

În cazul în care termenii acestei politici vor avea însă o exprimare generală, de tipul – “tu”, „voi”, „ale voastre”, „ale tale”, aceasta va fi interpretată ca o referire la oricare dintre categoriile de mai sus.

1. REZUMATUL POLITICII DE PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

Datele personale sunt informații care te identifică și, de cele mai multe ori, constau în numele și prenumele tău, adresa de email și telefonul. Echipa Noi Muncim.ro are nevoie de aceste date, în primul rând, pentru a ține legătura cu tine și pentru a-ți comunica cele mai noi oferte de muncă. Toate aceste date sunt păstrate în condiții de securitate și confidențialitate. Pentru a putea fi ales și înscris pe listele de candidați, datele tale vor fi transmise companiilor cu care colaborăm, de tipul partenerilor comerciali are susțin activitatea noastră, prin furnizarea anumitor servicii specifice – de tipul hosting, campanii in social media, newslettere etc.

O listă completă cu toți furnizorii de servicii poate fi accesată aici. Sunt, de asemenea, transmise date personale potențialilor angajatori și altor companii care doresc să transmită anumite comunicări comerciale către tine. Consimțământul pentru prelucrarea de date este acordat de tine pentru fiecare scop în parte și poate fi oricând retras. În cadrul acestei politici vei găsi un capitol special dedicat scopurilor pentru care sunt colectate datele tale personale. Accesând acest link, vei avea posibilitatea, în orice moment, și fără nici o justificare, să oprești prelucrarea de date operată de echipa NOI MUNCIM.RO, pentru o parte din scopurile prelucrate sau pentru întreaga procesare realizată de echipa Noi Muncim.ro. Politica de cookies îți va detalia pașii pentru a dezactiva cookie-urile și alte metode de targetare folosite la nivelul website-ului.

În continuare poți citi detaliile concrete ale prelucrării. Prezenta politică va fi interpretată în integralitatea acesteia, în conformitatea cu legislația în vigoare din România.

2. CE FEL DE DATE PERSONALE COLECTĂM

Candidați

Ulterior înregistrării tale pe platforma noi muncim.ro, în cele mai multe cazuri, vom procesa date precum numele, prenumele, adresa de email, numărul de telefon. Putem, de asemenea, procesa și alte date corespunzătoare informațiilor transcrise în CV-urile pe care le trimiți către noi, precum profesia, locurile anterioare de muncă și pozițiile deținute anterior, experiența profesională, vârsta, vechimea, sexul.

Locația ta este foarte importantă întrucât foarte multe dintre ofertele de muncă sunt direcționate către segmente de persoane din anumite arii teritoriale. Pentru a putea să îți oferim servicii care să îndeplinească cât mai multe criterii, inclusiv cel de poziționare oportună față de locul de muncă, va fi necesar să procesăm și informațiilor privitoare la aria teritorială în care locuiești.

Comunicările cu echipa noi muncim.ro vor implica, de cele mai multe ori, transmiterea de date cu caracter personal. Astfel de conjuncturi pot include interviurile online la care vei participa, schimbul de mesaje telefonice sau alte tipuri de mesaje la distanță, precum schimburile de email-uri sau de mesaje pe diverse platforme publice, în regim privat sau prin comentarii în diverse grupuri de comunicare. Pentru oricare dintre aceste situații, dar și pentru altele similare ca acestea în obiectiv, comunicările cu echipa noi muncim.ro vor fi înregistrate, iar acest aspect va fi adus la cunoștința ta anterior comunicării în sine. Foarte multe dintre datele transmise în cursul acestor comunicări pot fi necesare în cadrul operațiunilor de recrutare, cum sunt informațiile corespunzătoare profesiei tale sau chiar datele privitoare la sănătate, în cazul unor potențiale poziții care presupun locuri de muncă în condiții speciale, facilități acordate persoanelor cu dizabilități, dar nelimitate la acestea. Alte date considerate sensibile de legislația în vigoare pot include originea etnică sau chiar detalii ale unor eventuale condamnări anterioare, dar toate acestea vor fi dedicate unor scopuri speciale, când sunt solicitate de un client sau de către echipa noi muncim.ro pentru anumite poziții.

În cadrul informării anterioare comunicării cu echipa noi muncim.ro, vom lua toate măsurile pentru a îți readuce la cunoștință drepturile pe care le deții în raport cu datele tale personale. Un consimțământ suplimentar celui dat la înregistrare poate fi solicitat de către echipa.ro doar în măsura în care datele care vor urma a fi transmise vor fi diferite decât cele deja prelucrate prin înregistrarea ta la nivelul platformei noi muncim.ro. Consimțământul poate fi, de asemenea, solicitat în cazul în care scopurile prelucrării pot fi schimbate față de cele inițial acceptate de tine prin înregistrate. Toate aceste din urmă situații pot fi justificate de anumite particularități ale ofertelor de muncă sau chiar ale profesiei în sine.

Dincolo de consimțământul expres pentru anumite prelucrări specifice, transmiterea CV-ului către echipa noi muncim.ro va presupune un acord implicit de folosire a informațiilor conținute de acesta. Prelucrarea va fi diferită și se va limita la datele necesare fiecărui scop, fără a folosi mai mult decât echipa noi muncim.ro are nevoie în realizarea acelui scop. Restul informațiilor considerate non-necesare vor fi stocate în aceeași termeni de siguranță și de confidențialitate. Retragerea integrală a consimțământului pentru prelucrarea de date realizată de echipa noi muncim.ro va însemna implicit și retragerea CV-ului din baza de date cu candidați activi.

Dacă consideri că este în interesul tău să nu faci cunoscute anumite informații, o poți face ștergând anumite date din cadrul CV-ului. Echipa noi muncim.ro va întreprinde toate măsurile necesare pentru a te informa care sunt informațiile necesar a fi integrate în cadrul unui CV pentru accesarea unei anumite oferte de muncă sau care sunt datele care trebuie transmise pentru înregistrarea în baza de date, pentru comunicarea cu echipa noi muncim.ro și/sau cu potențialii angajatori ori parteneri comerciali noi muncim.ro.

În anumite cazuri echipa noi muncim.ro te va sprijini în redactarea unui CV pentru a fi promovat unui potențial angajator sau îți va oferi consultanță pentru anumite modificări ale CV-ului. Rezultatul suportului oferit de echipa noi muncim.ro în aceste cazuri, precum și în altele similare, nu va da dreptul noi muncim.ro de a folosi datele incluse în CV altfel decât în scopurile precizate anterior comunicării și în privința cărora ai consimțit în mod expres. Mai concret, CV-ul și toate informațiile atașate acestuia îți vor aparține în integralitate, fiind considerată o informație transmisă către echipa noi muncim.ro și nu generată de aceasta.

Decizia de a transmite alte date și informații în afara celor solicitate de către echipa noi muncim.ro îți aparține în întregime, indiferent de modalitatea de comunicare și de scopurile pentru care anumite date ți-au fost solicitate. Echipa noi muncim.ro recomandă ca fiecare candidat să cântărească cu atenție fiecare împrejurare în care îi este solicitat consimțământul pentru a putea oferi un acord în deplină cunoștință de cauză.

În cazul în care ai întrebări suplimentare privitoare la datele tale personale, tipurile care sunt efectiv procesate, scopuri, precum și orice alte nelămuriri cu privire la anumite dispoziții ale acestei politici, poți oricând contacta echipa noi muncim.ro.

Dacă folosești website-ul nostru, accesezi anumite link-uri din email-urile transmise către tine, le deschizi sau le retransmiți, ori te înregistrezi pentru a primi anumite informări (job alerts) sau alte tipuri de conținut de la noi, vom colecta și procesa datele derivate din aceste interacțiuni.

Va fi posibil, de asemenea, ca anumite date care îți aparțin să fie obținute de la terțe părți, incluzând:

– foști angajatori – în cadrul unor proceduri de confirmare a unor angajamente;
– instituții educaționale – pentru anumite verificări ale calificărilor deținute;
– persoanele care oferă referințe despre anumite poziții ocupate anterior;
– platforme publice precum Linkedin sau alte website-uri social media;
– clienți care ne-au pus la dispoziția CV-ul tău sau cu care ai intrat în legătură ca parte a procedurii de aplicare pentru o anumită poziție sau care au dat un răspuns cu privire la CV-ul tău.

POTENȚIALI CANDIDAȚI

Echipa noi muncim.ro poate colecta date despre tine, care vor include, de cele mai multe ori, numele, prenumele, profesia și anumite informații de contact, obținute din surse disponibile în mod public precum Linkedin sau alte website-uri social media, pe care le vom folosi pentru a te putea contacta dacă considerăm că ai putea fi interesat în a beneficia de serviciile noastre în cazurile unor oferte viitoare. Putem, de asemenea, să obținem date despre tine de la alți candidați sau angajatori care te pot recomanda ca persoană de contact.

UTILIZATORI AI PLATFORMEI NOI MUNCIM.RO

Interacțiunea ta cu platforma muncim.ro se traduce, de cele mai multe ori, prin anumite informații pe care echipamentele pe care le folosești le transmit către noi. Pentru a putea urmări modalitatea în care conținutul nostru online este relevant pentru tine, vom colecta, în mod automat, anumite informații care ne dezvăluie paginile din website pe care le-ai vizitat, echipamentele folosite, teritoriul de unde ai accesat platforma muncim.ro și chiar modalitatea în care ai interacționat cu anumite mesaje publicitare. Pentru a colecta aceste date, platforma muncim.ro și diverșii parteneri ori furnizori de servicii analystics folosim technologii de tip cookies sau tracking precum web beacons, identificatori de echipamente (device identifiers), pixels.

Mai multe detalii despre aceste tehnologii și felul în care puteți renunța la ele se regăsesc în cadrul capitolului dedicat politicii cookies.

CLIENȚI ȘI FURNIZORI

Echipa noi muncim.ro colectează date personale precum numele, prenumele, funcția și detalii de contact alte propriilor clienți. Procesăm de asemenea, date personale despre comunicările pe care le-am întreținut cu tine, în calitate de client, inclusiv dacă ai deschis sau transmis mai departe email-urile, newsletterele sau alt tip de conținut pe care ți l-am trimis. Putem procesa, în aceeași măsură, opiniile tale cu privire la candidații înscriși pe platforma noi muncim.ro.

3. DE CE COLECTĂM DATE CU CARACTER PERSONAL. SCOPURILE COLECTĂRII ȘI PRELUCRĂRII DE DATE

CANDIDAȚI

În cazul în care ești candidat vom folosi datele tale pentru a furnizare serviciile noastre, a comunica cu tine, în scop analitic, pentru cercetare și dezvoltare și pentru marketing. Vom colecta datele tale personale pentru scopurile detaliate mai jos:

– a fi înregistrat la nivelul platformei muncim.ro;
– a furniza servicii de intermediere și consultanță pentru găsirea unui loc de muncă, promovarea CV-ului tău la diverși angajatori și suport în alegerea celei mai bune oferte din cele puse la dispoziție prin programele afiliate;
– a comunica cu tine prin diverse metode;
– a disponibiliza anumite funcționalități precum uploadarea/transmiterea CV-ului sau aplicarea la anumite job-uri;
– a personaliza experiența ta prin crearea unui profil de candidat;
– a îți oferi suport înaintea unui interviu;
– a îmbunătăți platforma muncim.ro și funcționalitățile existente la nivelul acesteia;
– a dezvolta produse și funcționalități noi care sunt adaptate cerințelor tale și ale clienților noștri;
– pentru marketing direct, pentru a te informa de noi oportunități de muncă, pentru a-ți trimite diverse rapoarte și știri ale pieței, anunțuri cu evenimente, promoții și competiții și alte tipuri de conținut în conformitate cu opțiunile tale. Facem, de asemenea, reclamă targetată prin anumite bannere pe website-ul nostru sau prin campanii și publicitate pe social media pentru a-ți putea prezenta un conținut care credem că va fi în interesul tău. Vom targeta aceste bannere în baza modalității în care tu ai interacționat cu anumite funcționalități de pe muncim.ro sau cum ai răspuns la email-urile ori întrebările adresate direct prin consultanții noștri. Interacțiunea cu reclamele noastre poate fi folosită pentru a putea măsura eficiența campaniilor noastre și, implicit, pentru a ne putea îmbunătăți strategia de marketing.

POTENȚIALI CANDIDAȚI

Dacă ești potențial candidat, vom folosi datele personale pentru:

– a monitoriza și analiza interesul pentru serviciile noastre și modalitatea în care vom putea să îți oferim suportul;
– pentru a te contacta și afla dacă ești interesat în serviciile noastre.

UTILIZATORI AI WEBSITE-ului NOI MUNCIM.RO sau al APLICAȚIEI

În aceste cazuri, vom putea folosi datele personale:

– pentru a îmbunătăți și personaliza felul în care navighezi prin website-ul sau aplicația muncim.ro;
– pentru a personaliza reclamele pe care le primești de la noi.

CLIENȚI

Dacă ai încheiat un contract comercial cu noi, vom folosi datele reprezentanților și ale persoanelor de contact pentru următoarele scopuri:

– a furniza serviciile ce fac obiectul contractului dintre părți;
– a comunica cu tine;
– a îmbunătăți calitatea serviciilor și pentru a dezvolta alte produse și servicii noi;
– a menține relația comercială;
– a ne îndeplini obligațiile comerciale;
– pentru a interpreta, executa și apăra drepturile noastre legale;
– în scop de marketing.

4. CARE ESTE BAZA LEGALĂ PENTRU COLECTAREA ȘI UTILIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prelucrarea de date cu caracter personal se va realiza în baza uneia sau mai multora dintre următoarele baze legale:

4.1. Consimțământul acordat în mod liber și expres.

Datele tale personale pot fi prelucrate dacă ți-ai acordat consimțământul în mod liber, informat și expres. De fiecare dată când intri în legătură cu noi îți vom pune la dispoziție o metodă ușoară de a ne transmite anumite date de care avem nevoie, în primul rând pentru a te cunoaște și a comunica cu tine. Atunci când dorești să te înscrii în baza noastră de date, de exemplu sau interacționezi cu anumite reclame de pe website-urile social media, vei completa anumite formulare și vei agrea pentru ca datele să fie folosite în anumite scopuri.

Platforma Muncim.ro pune la dispoziție o formulă ușoară, prin care consimțământul acordat poate fi oricând retras sau modificat printr-un singur click.

4.2. Executarea contractului

Procesarea datelor este necesară pentru a executa un contract la care tu ești parte sau pentru a parcurge anumite etape precontractuale necesare pentru încheierii unui contract.

4.3. Obligații legale

Procesarea datelor poate fi obligatorie în anumite cazuri expres prevăzute de lege, cum ar fi cele de înregistrare financiar-contabilă sau juridică.

4.4. INTERESE LEGITIME

Folosirea datelor în aceste cazuri este necesară pentru susținerea unor interese legitime urmărite de NOI MUNCIM.RO sau de terțe părți, exceptând acele cazuri în care aceste interese sunt dominate de interesele tale sau de drepturi și libertăți care obligă la protecția datelor personale.

– Cercetare și dezvoltare;
– Apărarea drepturilor și intereselor NOI MUNCIM.RO;
– Furnizarea serviciilor, susținerea serviciului de relații cu clienții, pentru a întreține furnizarea serviciilor;
– Securitate IT și pentru a preveni eventuale accese ilegale, fraude și alte tipuri de infracțiuni informatice.

5. CU CINE ÎMPĂRȚIM DATELE

Serviciile oferite de NOI MUNCIM.RO se concretizează, în special, pe consultanță în alegerea unui loc de muncă. Astfel de servicii susțin relația dintre angajatori și angajați, prin crearea unui canal de comunicație corespunzător. Pentru a putea să facilităm această comunicare, este necesar să transmitem către companiile angajatoare datele personale ale potențialilor angajați.

Aceste transferuri de date se realizează în condiții de confidențialitate și securitate, agreate contractual.

În afara comunicării datelor personale către clienții de pe piața de muncă, serviciile noastre devin funcționale prin utilizarea altor servicii furnizate de terțe părți. Aceasta ne poate permite să comunicăm într-un anumit mod cu tine sau să îți oferim anumite produse și servicii personalizate. Toate aceste situații necesită folosirea de către terțe părți a unor informații care îți aparțin.

Deși toți acești furnizori au fost aleși cu grijă de noi, nu ne asumăm nici o răspundere în ceea ce privește modalitatea în care aceștia utilizează datele cu caracter personal. Lista de furnizorii de servicii de mai jos include și un link către politicile de prelucrare ale acestor terțe părți.

6. CUM PROTEJĂM DATELE

NOI MUNCIM.RO a implementat soluții administrative, fizice și tehnice pentru a asigura protecția datelor personale care sunt transmise sau stocate. În concret sunt folosite următoarele măsuri de securitate:

  • Certificate SSL;
  • Server VPS;
  • Server Firewall;
  • Parole cu un nivel ridicat de securitate;
  • Cloud back-up;
  • Website Firewall;
  • Fitre anti-spam

Accesul la datele personale este permis doar personalului care operează servicii concrete de consultanță în recrutare sau celor care deservesc serviciul de relații cu clienții. Noi Muncim.ro va lua toate măsurile rezonabile pentru a proteja informațiile care îți aparțin. Oricum, nici un sistem nu poate fi 100% sigur din punct de vedere al securității, în mod special un sistem care este conectat la internet, de aceea MUNCIM.RO nu poate garanta securitatea sau integritatea informațiilor care sunt transmise de la sau către tine prin email sau telefon.

Dacă folosești un dispozitiv împreună cu alte persoane, îți recomandăm să nu selectezi funcția „REȚINE DATELE MELE” atunci când această opțiune sau una similară îți este oferită.

7. ÎNCĂLCAREA DATELOR

Încălcarea datelor descrie situația în care există o afectare a securității datelor care conduce la distrugerea, pierderea, alterarea, accesul, transmiterea nelegală sau accidentală, dezvăluirea și orice altă formă de procesare neautorizată a datelor personale.

Dacă ai cunoștință de orice afectare concretă sau potențială a datelor, te rugăm să ne notifici imediat, printr-un email la adresa: privacy@muncim.ro. Vom trata astfel de situații cu promptitudine și vom proceda imediat la investigația acesteia, în timp ce vom lua toate măsurile necesare pentru a evita alte consecințe negative. În cazul în care încălcarea datelor poate avea consecințe serioase, aceasta va fi raportată la Autoritatea Națională și către persoanele ale căror drepturi au fost încălcate.

8. CÂT TIMP REȚINEM DATELE

NOI MUNCIM.RO va reține datele atât timp cât este necesar pentru scopurile pentru care au fost colectate. Dacă ai fost înregistrat în baza noastră de date și nu dorești să mai folosești serviciile noastre, poți renunța la procesarea datelor pentru toate scopurile pentru care au fost colectate inițial. Astfel de situații vor conduce la oprirea serviciilor către tine, în sensul în care nu ți se vor mai transmite nici un fel de comunicări, nu vei mai putea participa la selecțiile sau promoțiile clienților, și altele asemenea.

Datorită anumitor impuneri legale și a intereselor legitime deținute de NOI MUNCIM.RO și de clienții și furnizorii noștri, reținerea datelor se poate însă menține pentru acele procesări identificate în detaliu în cadrul capitolului CARE ESTE BAZA LEGALĂ PENTRU COLECTAREA ȘI UTILIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL.

Reținerea datelor se va conforma legilor în vigoare aplicabile pe teritoriul României.

9. EXERCITAREA DREPTURILOR. CUM POȚI ACCESA ȘI CONTROLA DATELE CARE ÎȚI APARȚIN

Potrivit Regulamentului european pentru protecția prelucrării datelor cu caracter personal, ai dreptul de a accesa datele personale pe care le deținem despre tine și de a cere ca datele corectate să fie corectate, șterse sau transferate. De asemenea, ai dreptul să te opui sau să soliciți restricționarea anumitor prelucrări. Dacă am colectat și procesat informațiile tale personale cu consimțământul tău, atunci poți retrage consimțământul în orice moment. Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea oricărei prelucrări pe care am efectuat-o înainte de această retragere și nici nu va afecta prelucrarea informațiilor personale efectuate în baza unor motive de prelucrare legale, altele decât consimțământul.

Pentru a face oricare dintre aceste solicitări, vă rugăm să trimiți un e-mail la privacy@muncim.ro. Vom răspunde cât mai curând posibil și nu mai târziu de o lună de la primirea cererii tale.

Te rugăm să reții că, deoarece majoritatea informațiilor pe care le stocăm pot identifica doar un anumit browser sau dispozitiv și nu te pot identifica în mod personal, este posibil să trebuiască să ne furnizezi dovada identificării, astfel încât să ne putem asigura că îți îndeplinim cu exactitate solicitarea și că nu încălcăm privind drepturile de confidențialitate ale altor persoane. Este posibil să refuzăm sau să restricționăm îndeplinirea cererii în unele cazuri, cum ar fi atunci când accesul tău la date pune în pericol drepturile de confidențialitate ale altei persoane sau prelucrarea continuă a datelor este necesară pentru a respecta o obligație legală. Pentru aceste tipuri de situații, vă vom notifica motivul (motivele) acestei refuzări.

10. ALTE INFORMAȚII

entru informații referitoare la colectarea și folosirea tehnologiilor de tip cookies, îți recomandăm să citești Politica de cookies.

În cazul în care consideri că prelucrarea datelor care îți aparțin contravine prevederilor legale în vigoare, îți recomandăm să transmiți în acest sens o reclamație către adresa reclamanții.privacy@muncim.ro.

Te poți adresa, de asemenea cu o plângere online către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

La acest link poți consulta Regulamentul GDPR (Regulamentul 2016/67 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).

11. MODIFICAREA ACESTEI POLITICI

NOI MUNCIM.RO poate considera potrivit a schimba termenii acestei politici, în orice moment, fără vreo notificare. Variantele actualizate vor fi publicate pe website și se vor aplica în ceea ce privește datele colectate ulterior acestor actualizări. Îți recomandăm să revizuiești constant această politică pentru a fi informat de modalitatea în care prelucrăm datele cu caracter personal.