DE CITIT ÎN 30 DE SECUNDE |

Cum să ai succes în perioada de probă.

Începi un nou loc de muncă? Trebuie sa treci prin perioada de probă

Va trebui să treci printr-o perioada de probă de 3 luni. În acea perioadă poți demisiona oricând. Angajatorul poate rezilia contractul de muncă în orice moment, în timpul perioadei de probă.
 
👉 Perioada de probă îți permite să afli dacă noul loc de muncă este potrivit pentru tine și angajatorului tău, dacă ești potrivit pentru locul de muncă.
 
Sfaturi pentru primele 3 luni în noul tău rol:
  • Spune la revedere colegilor tăi din jobul tău anterior. Încheie colaborarea cu fostul angajator în mod corespunzător, înainte de a începe noul job. Acest contact ar putea fi valoros în viitor.
  • Încearcă să te apropii de noii tăi colegi. Este foarte important să faci parte dintr-o echipă foarte repede. Probabil vei fi prezentat de supervizorul tău. Este nevoie de ceva timp pentru a dezvolta relații bune, prin urmare, mergi cu noii tăi colegi la prânz sau doar bea o ceașcă de cafea cu ei. Cu siguranță te ajută dacă participi la activitățile companiei.
  • Adaptează-te la noul tău mediu de lucru. Unele dintre proceduri sau obiceiuri pot fi diferite de cele pe care le-ai practicat anterior. Poate să dureze o perioadă până te vei acomoda. Nu dispera și fii deschis la schimbare.
  • Află informații noi și citeste politicile companiei. Obține cât mai multe informații despre companie, poziții și rolul tău în structura companiei. Citește politicile companiei pentru a nu fi surprins, de exemplu, de limitele de telefonie mobilă sau de internet. Daca nu îți sunt puse la dispoziție aceste informații, întreabă colegii sau superiorul.
  • Continua să întrebi dar și să dai dovadă de inventivitate. Profită cât mai mult posibil de primele săptămâni într-un nou rol – colegii tăi știu că tocmai ai început. Ei te vor ajuta de bunăvoie. Nu cere fiecare detaliu și încearcă sa iei decizii singur, ca sa demonstrezi spirit de inițiativă.
  • Indeplinește-ți sarcinile de muncă cu responsabilitate și profesionalism. De cele mai multe ori atitudinea pozitivă și deschiderea sprea a învața, fac diferența în perioada de probă.