DE CITIT ÎN 30 DE SECUNDE |

Contractul de muncă. Încetarea cu acordul părților

Contractul de muncă. Ce înseamnă încetarea cu acordul parților (art. 55 lit. b) din Codul muncii? 😎😀

Potrivit dispozițiilor art. 55 lit. b) din Codul muncii, ”contractul individual de muncă poate înceta ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;”.
Indiferent de cine are inițiativa încetării contractului individual de muncă prin acordul părților, este obligatoriu să existe o cerere scrisă din partea unei părți care să fie acceptată de către cealaltă parte.
În cazul în care angajatorul decide de la sine putere încetarea contractului individual de muncă, fără a exista condiția esențială, necesară și obligatorie a obținerii consimțământului salariatului concediat, decizia de încetare este lovită de nulitate absolută.
 
O decizie de încetare a contractului individual de muncă întemeiată pe dispozițiile art. 55 lit. b) din Codul muncii, fără a se solicita și obține acordul salariatului, echivalează cu o decizie de concediere și este lovită în mod evident de nulitate absolută.
 
Într-o astfel de situație, salariatul concediat abuziv poate formula o cerere de chemare în judecată prin care să se solicite anularea deciziei de încetare a contractului individual de muncă.
#pentrutine #sfaturi #muncimRO